Årsregnskab 2021: Milliardoverskud i Forenet Kredit

Forenet Kredit kom bedre igennem 2021 end forventet, og leverer et meget tilfredsstillende årsresultat på 9.659 mio. kr. før skat.

2021 var endnu et år præget af usikkerhed på grund af covid-19. I skyggen af pandemiens vedholdende greb i samfundet, kan Forenet Kredit præsentere et meget tilfredsstillende resultat på 7.735 mio. kr. efter skat.

Forenet Kredits flotte finansielle facit for året skyldes primært det meget tilfredsstillende resultat i Nykredit-koncernen, som foreningen ejer 78,9 % af. Både Nykredit og Totalkredit har oplevet vækst i det forgangne år. Stadig flere kunder kommer til, og koncernen viser sin konkurrencekraft ved at øge udlånet på tværs af geografi og forretningsområder samtidig med at aktiver under forvaltning stiger. Årsregnskabet viser også, at koncernens kunder er økonomisk sunde. Nykredit er et spejl af sine kunder, og nedskrivningerne er fortsat meget lave.

Se Nykredit-koncernens årsrapport 2021.

Foreningens konservative investeringsstrategi har dertil vist sig robust igennem 2021, og bidrager også positivt til årsregnskabet.

På baggrund af årets resultat, er den samlede kapital i Forenet Kredit særdeles sund.

Se Forenet Kredits årsrapport 2021 her.