Forenet Kredit afsætter 200 mio. kr. til grøn omstilling

Det skal være lettere og billigere at træffe det grønne valg som kunde i Nykredit og Totalkredit. Derfor afsætter Forenet Kredit nu 200 mio. kr. til gavn for kundernes grønne omstilling.

Det har repræsentantskabet i Forenet Kredit besluttet på sit møde torsdag 24. september som del af en ny klimastrategi.

Centralt i strategien står, at foreningen vil bidrage til den grønne omstilling der, hvor den kan gøre størst forskel. Det er ved at hjælpe koncernens kunder med at træffe mere bæredygtige valg.

”Den grønne omstilling handler ikke bare om at slukke lyset, når vi går hjem. Vi sætter nu handling bag vores ønske om, at vi kan drive en forandring sammen med kunderne. Sammen har vi et kæmpe potentiale for at gøre en forskel for klimaet – som samtidig er til gavn for kunderne selv,” siger formand i Forenet Kredit, Nina Smith.

Ikke velgørenhed

Ifølge Nina Smith skal Forenet Kredits styrkede indsats for klima ikke ses som velgørenhed. Både Nykredit og Totalkredit skal stadig drives på markedsvilkår. Det økonomiske tilskud fra Forenet Kredit giver koncernen mulighed for at gøre det billigere og lettere for kunderne at vælge grønt.

Det er op til Nykredit og Totalkredit at omsætte tilskuddet til gavn for kunderne. Det kan være i form af rabatter – som det er kendt fra KundeKroner og ErhvervsKroner, men det kan også ske i form af andre fordele for kunderne.

”Når vi giver så stort et tilskud, skal det gøre en forskel for både kunderne og klimaet. Jeg håber, at kunderne kommer til at mærke og gøre brug af rabatterne, så vi sammen kan opnå resultater til gavn for klimaet. Effekten kommer til at afhænge af, hvordan kunderne tager imod det,” siger Nina Smith.

Rammen på 200 mio. kr. kommer oven i det tilskud, som Forenet Kredit giver til Nykredit og Totalkredit, der finansierer KundeKroner og ErhvervsKroner.